Overzicht

Nieuws

EuPC-enquête inzake het gebruik van gerecycleerde kunststoffen door kunststofverwerkers

De Europese kunststofindustrie staat voor tal van uitdagingen met betrekking tot het overschakelen naar een circulaire economie. Het recycleren van kunststofafval en het gebruik van gerecycleerde kunststoffen (recycled plastic materials - rPM) worden steeds kritischer voor het succes van de kunststofindustrie. Vooral kunststofverwerkende bedrijven moeten hun steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat rPM wordt gebruikt als grondstof voor het maken van nieuwe producten. Zonder een sterke rPM-markt zijn recyclingdoelstellingen gedoemd te mislukken en zou de overgang naar een duurzamere kunststofindustrie stagneren.

In het licht van deze ontwikkelingen heeft de European Plastics Converters Association (EuPC) besloten op Europees niveau een reeks enquêtes te lanceren om informatie te verkrijgen over het huidige gebruik van rPM in de industrie en om meer te weten te komen over de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd met betrekking tot het gebruik van rPM.

Een eerste enquête werd reeds uitgevoerd tussen mei en september 2017 en onlangs werd de tweede editie over het gebruik van rPM geopend voor alle Europese bedrijven die actief zijn in de kunststofverwerkende industrie (toegankelijk van januari tot mei 2018).

De resultaten zullen worden gepresenteerd tijdens de EuPC jaarvergadering met als thema 'Een circulaire toekomst met kunststoffen' op 24 en 25 mei in Milaan (Italië), in aanwezigheid van EU-commissaris E. Bienkowska en toonaangevende CEO's van de kunststofindustrie.

De enquête is beschikbaar in zeven talen. Alle deelnemende bedrijven zullen een gedetailleerd rapport ontvangen over de onderzoeksresultaten. De inzendingen worden uiteraard met de striktste vertrouwelijkheid behandeld.

Alle Europese bedrijven die actief zijn in de kunststofverwerkende industrie kunnen hieraan deelnemen. Klik hier voor toegang tot de enquête!