News

Consumentengedrag – composteerbare verpakkingen

De Compostable Coalition UK startte een uitgebreide proef met consumentengedrag in Medway, Engeland, om de juiste sortering en verwijdering van composteerbare verpakkingen te beoordelen en te verbeteren. Deze proef duurde zes weken en omvatte 120 huishoudens, die werden voorzien van educatief materiaal en duidelijke composteerbaarheidslabels. Het initiatief was bedoeld om het gebrek aan uniforme richtlijnen voor het verwijderen van composteerbare verpakkingen bij lokale overheden in het Verenigd Koninkrijk aan te pakken.

Deelnemers ontvingen een verscheidenheid aan producten van bekende merken zoals Co-op, Ocado en Lipton Tea, verpakt in zowel traditioneel plastic als composteerbaar materiaal. De introductie van nieuw ontwikkelde etiketten van Hubbub en OPRL diende als een cruciaal visueel hulpmiddel bij het onderscheiden van composteerbare verpakkingen.

De proef richtte zich niet alleen op het geven van duidelijke instructies, maar bevatte ook educatieve middelen die waren ontwikkeld in samenwerking met gedragswetenschappers van de Universiteit van Sheffield. Deze middelen waren bedoeld om bewoners te informeren over het belang van het controleren van verpakkingsetiketten en het gebruik van voedselafvalbakken, terwijl het composteringsproces werd toegelicht.

De resultaten van de proef waren veelbelovend en toonden een significante toename aan van het aantal consumenten dat composteerbare verpakkingen in afvalbakken deponeerde, met een opmerkelijke afname van vervuilingsniveaus. Bovendien was er een aanzienlijke toename in de hoeveelheid voedselafval die tijdens de proefperiode op de juiste manier in de afvalbakken terechtkwam.

Naast consumentgerichte initiatieven voerde de Compostable Coalition UK ook composteerproeven uit bij EnVar, een van de grootste composteerlocaties in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens deze proeven werden verschillende composteerbare items getest onder standaard bedrijfsomstandigheden, wat positieve resultaten opleverde en de certificering van compost van hoge kwaliteit.

Ondanks de uitdagingen die naar voren kwamen in het Big Compost Experiment van het University College London met betrekking tot het thuis composteren van biologisch afbreekbare en composteerbare kunststoffen, blijft de Coalitie zich inzetten voor het bevorderen van composteerbare verpakkingsoplossingen. Met het op handen zijnde mandaat van DEFRA dat het inzamelen van voedselafval van alle Engelse huishoudens verplicht stelt tegen 2026, zijn de gegevens van de Coalitie over composteerbare verpakkingen klaar om toekomstige beleid en richtlijnen te informeren.

Post 04/03/2024


Federico Bassotto 4 maart 2024
Deel deze post
Archiveren