News

De invloed van EPR op de verpakkingsindustrie

De uitgebreide producenten verantwoordelijkheid (EPR – Extended Producers Responsibility) is een beleidsmechanisme dat is ontworpen om de financiële en soms operationele verantwoordelijkheid voor het beheer van het levenseinde van producten te verschuiven van consumenten en de overheid naar de producenten van die producten.

Het idee van dit hele proces is om bedrijven ertoe aan te zetten te verbeteren en te investeren in succesvollere recycleerbare verpakkingen.

EPR-wetten zijn aangenomen in heel Europa, vijf provincies van Canada en vier staten in de VS: Californië, Colorado, Maine en Oregon. Allemaal hebben ze de EPR aangenomen met verschillende programma's, ontwerpen en variabele effecten op het verpakkingsontwerp.

De opkomst van EPR-wetten zal, in de vroege ontwikkeling, leiden tot een dialoog met de verpakkingswaardeketen, om de kansen op verpakkingsoplossingen te verbeteren en te vergroten zodat ze beter in de markt passen en kunnen voldoen aan de behoeften van ontwerpers en recyclers.

Wat echter duidelijker moet zijn in de ontwikkeling van de EPR-wetgeving, is de manier om moeilijk te recyclen materialen te behandelen en de manier waarop geïnvesteerd moet worden in de composteringsinfrastructuur.

De informatie van dit artikel is afkomstig uit het PMMI Business Intelligence en het AMERIPEN’s samenwerkingsrapport "2023 Packaging Compass".

IBE-BVI ledenvoordeel 
Op eenvoudig verzoek kunnen IBE-BVI leden een kopie ontvangen van dit “2023 Packaging Compass” rapport:
click here

Post 06/10/2023


Federico Bassotto 1 maart 2024
Deel deze post
Archiveren