News

EPA rapport: PFAS regels

De Environmental Protection Agency (EPA) van de Verenigde Staten heeft een cruciale regel voor de verpakkingsindustrie opgesteld.

Het agentschap heeft, binnen de Toxic Substances Control Act (TSCA),.een regel uitgevaardigd die de rapportering vereist van uitgebreide informatie over mogelijk duizenden per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS)

De nieuwe regel richt zich naar producenten van papierproducten gemaakt met PFAS (om de resistentie van het product te verhogen), die deze rapportering zullen moeten indienen. Het besluit van het EPA heeft ook betrekking op alle producenten van polyolefinen en andere kunststoffen die PFAS gebruiken als extrusiehulpmiddel.

De geschatte kosten om aan deze regel te voldoen, overeenkomstig de analyse van het EPA, zullen $ 843 miljoen bedragen voor de industrie en hiermee zullen ten minste 1.462 PFAS voldoen.

De informatie die moet worden gerapporteerd, omvat bijvoorbeeld de chemische identiteit, het gebruik, de hoeveelheden die worden aangemaakt en verwerkt, de bijproducten, de milieu- en gezondheidseffecten, de blootstelling van werknemers en de verwijdering.

De nieuwe regel wordt uitgerold vanaf 12 november 2023. Het omvat een jaar van "informatieverzameling", met een rapportageperiode van zes maanden (12 november 2024 tot 8 mei 2025).

Dit kan worden beschouwd als de eerste keer dat EPA zo'n belangrijke regel vrijgeeft met een groot aantal fabrikanten van eindproducten die alleen gebruikers zijn van een gerichte chemische stof, ook al vallen veel spelers binnen de jurisdictie die niet bekend zijn met TSCA-bepalingen en -toepassingen.

IBE-BVI members can obtain by simple request the Toxic substances Control Act -Reporting and Recordkeeping Requirements for Perfluoroalkyl and Polyfluoroalkyl Substances (Federal Register 40 CFR Part 705.

Post 6/11/2023
Federico Bassotto 1 maart 2024
Deel deze post
Archiveren