News

Polyethyleenafval kan tot het verleden behoren

Onderzoek toont aan dat polyethyleenafval (PE) als grondstof kan gebruikt worden om het via lichtgestuurde fotokatalyse om te zetten in waardevolle chemicaliën.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit van Adelaide en rapporteert belangrijke resultaten. Een oxidatie - gekoppelde fotokatalyse methode bij kamertemperatuur werd gebruikt om het afval met hoge selectiviteit om te zetten in waardevolle producten. 

PE is wereldwijd de meest gebruikte kunststof. Het vormt ook het grootste deel van al het plastic afval en belandt wereldwijd voornamelijk op stortplaatsen, wat een bedreiging vormt voor het milieu en de ecologie.

De problemen met complexe producten die normaal gesproken gescheiden moeten worden, werden vermeden dankzij het feit dat bijna 99% van het vloeibare product propionzuur is.

Deze nieuwe afvalstrategie wordt geïmplementeerd met vier hoofdcomponenten: plastic afval, water, zonlicht en een niet-giftige fotokatalysator. Deze elementen maken gebruik van zonne-energie en stimuleren de reactie.

Het belangrijkste doel van het team dat aan dit project werkte, was om hedendaagse milieu- en energie-uitdagingen aan te pakken en bij te dragen aan een circulaire economie. De resultaten brachten belangrijke gegevens samen over groene en duurzame oplossingen om tegelijkertijd plasticvervuiling te verminderen en waardevolle chemicaliën uit afval te produceren voor een circulaire economie.

 

IBE-BVI Leden:
Via een eenvoudig verzoek you will be able to get a copy of the abstract of this paper.

 
Post 12/01/2024


Federico Bassotto 1 maart 2024
Deel deze post
Archiveren