News

VS: NIEUWE REGELS VOOR PLASTICVERVUILING EN BAN GIFTIGE STOFFEN IN VOEDSELVERPAKKINGEN


Op 25 oktober herintroduceerde het congres in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden het “Break Free from Plastic Pollution”-voorstel. 
Als dit wordt aangenomen, wordt er een EPR-beleid ingevoerd en worden er doelen gesteld voor de vermindering van het gebruik van plastic producten voor eenmalig gebruik en drankverpakkingen.

Deze actie zou bepaalde drankverpakkingen voor eenmalig gebruik van de markt verbannen, waaronder verpakkingen met polyethyleenglycol of een giftige stof.

PFAS, orthoftalaten en bisfenolverbindingen vallen onder de definitie van giftige stoffen in het wetsvoorstel. De lijst met verboden artikelen is lang, we hebben bijvoorbeeld: producten voor het serveren van voedingsmiddelen gemaakt van schuim; plastic keukengerei, roerstaafjes, spatstokjes, cocktailprikkers of tandenstokers, plastic voor eenmalig gebruik van specerijen; zwart plastic en niet-composteerbare productiestikkers.

Deze nieuwe regels zouden een vergunningsmoratorium opleggen voor plasticvoorzieningen. Deze optie zou het verhogen van nieuwe vergunningen voor deze faciliteiten beperken onder de "clean air act of the federal water pollution control act", wat een vergelijkbare wetgeving was die in 2021 niet werd goedgekeurd.

Post on 01/12/2023



Federico Bassotto 1 maart 2024
Deel deze post
Archiveren