News

Wallonië: fondsen voor de kunststofindustrie

De Waalse overheid laat bedrijven niet in de koude staan. Een nieuwe actie is opgestart om bedrijven die zich bezighouden met de productie van kunststoffen te helpen overleven in een omgeving die sterk wordt beïnvloed door uitdagingen inzake het milieu, het beleid en de regels van de EU, en een markt die complex is qua structuur.

Het Waals Gewest besliste om een fonds open te stellen voor al die bedrijven in de kunststofindustrie. Het doel is om hen te helpen door ondersteuning te bieden bij het promoten, ontwikkelen en integreren van circulaire oplossingen.

Het programma heeft tot doel het bewustzijn te vergroten en de optimalisatie van Waalse bedrijven te ondersteunen. Deze actie biedt ondersteuning op maat, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf.

De ondersteuning verloopt via 3 verschillende formules:

  • Gratis diagnose van het bedrijf gemaakt door een expert, die verbeterpunten op het gebied van circulariteit zal identificeren.
  • Bedrijven die al concrete ideeën hebben voor ecodesign of circulariteit van hun producten, kunnen een verzoek om assistentie of een intensievere ondersteuning indienen.
  • Ad-hochulp die de bedrijven in staat stelt specifieke vragen te stellen aan een of meer experts om verschillende oplossingen die binnen de organisatie zijn bestudeerd, te deblokkeren of te evalueren. Hier zijn er twee verschillende soorten hulp mogelijk, afhankelijk van de duur van het project: kort (max 20 dagen) of lang (max 4 dagen).

Financieel gezien krijgen bedrijven een subsidie van 750 euro per dag per deskundige. Voor incidentele hulp kunnen de bedrijven tot 2.250 euro ontvangen, terwijl voor een korte of lange ondersteuning het bedrag kan oplopen tot 30.000 euro.

Het programma is gericht op alle kleine en middelgrote bedrijven die hun hoofdkantoor in het Waalse Gewest hebben en actief zijn in de productie van kunststof.

Voor meer informatie: www.circulardesigninplastics.org

Post 6/11/2023


Federico Bassotto 1 maart 2024
Deel deze post
Archiveren