News

EC: OVERLEG OVER MATERIALEN DIE IN CONTACT KOMEN MET DRINKWATER

De Europese Commissie (EC) had zes raadplegingen gelanceerd om te debatteren over de voorstellen met betrekking tot materialen die in contact komen met drinkwater.

 Het eerste kwartaal van 2024 is gekozen als tijdspanne voor de goedkeuring van de wetsvoorstellen. De verschillende raadplegingen omvatten:

  • Een openbare raadpleging die gericht is op de Europese positieve lijst van uitgangsstoffen voor organische materialen, samenstellingen van metaalhoudende materialen, enz.
  • Een openbare raadpleging die gericht is op het opstellen van de lijst van uitgangsstoffen, samenstellingen of bestanddelen die gebruikt moeten worden bij de productie van materialen of producten die bestemd zijn om in contact te komen met drinkwater.
  • Een openbare raadpleging waarin de methodologieën voor het testen van uitgangsstoffen, samenstellingen en bestanddelen worden uiteengezet.
  • Een openbare raadpleging waarin de acceptatieparameters voor het testen en accepteren van eindmaterialen worden vastgesteld.
  • Een openbare raadpleging die de regels bevat voor fabrikanten, importeurs of gemachtigde vertegenwoordigers en hun verplichting om een EU-conformiteitsverklaring op te stellen voor eindmaterialen die in contact komen met drinkwater.
  • Een openbare raadpleging over de harmonisatie van specificaties voor de markering van producten die in contact komen met drinkwater.

De feedbackperiode eindigde op 16 november 2023.

De ontvangen feedback kan geraadpleegd worden: click here

Post on 01/12/2023




Federico Bassotto 1 maart 2024
Deel deze post
Archiveren