News

Europese Raad: goedkeuring algemene oriëntatie over PPWR-voorstel

Op 18 december '23 heeft de Europese Raad een akkoord bereikt over een voorstel voor een verordening betreffende verpakking en verpakkingsafval (PPWR).

De belangrijkste wijzigingen vinden hun oorsprong in het feit dat de Raad heeft gezocht naar een evenwicht tussen het handhaven van de ambitie van het voorstel om het ontstaan van verpakkingsafval te verminderen en te voorkomen en het toestaan van voldoende flexibiliteit aan de lidstaten bij de uitvoering van de verordening.

Het Europees Parlement had op 22 november 2023 zijn standpunt over de voorgestelde verordening reeds vastgesteld. De twee instellingen zullen nu, onder het Belgische voorzitterschap, starten met de onderhandelingen over de definitieve tekst van de wetgeving.

Het resultaat van deze onderhandelingen zal vervolgens nog formeel goedgekeurd moeten worden door de Raad en het Parlement.

 

IBE-BVI leden kunnen, op eenvoudig verzoek, de tekst van de algemene oriëntatie over bovengenoemd voorstel bekomen, goedgekeurd door de Raad (Milieu) op 18 december 2023.  Click here

 

Post 12/01/2024


Federico Bassotto 1 maart 2024
Deel deze post
Archiveren