News

PPWR: EP keurt gewijzigde tekst goed

Op 22 november heeft het Europees Parlement meer dan 300 amendementen aangenomen op het voorstel tot verordening betreffende verpakking en verpakkingsafval.

De gewijzigde tekst werd door de leden van het EP goedgekeurd met 426 stemmen voor, 125 tegen en 74 onthoudingen. 

Naast redactionele wijzigingen en verduidelijking van bepaalde definities en artikels, betroffen de amendementen, onder meer, ook:

Het evalueren of er eisen inzake het gehalte aan gerecycleerde materialen nodig zijn voor verpakkingen van andere materialen dan kunststof.

Het verbod op het in handel brengen van verpakkingen die met levensmiddelen in contact komen en opzettelijk toegevoegde per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) of opzettelijk toegevoegd bisfenol A bevatten.

Aanpassing van de tekst mbt het minimumpercentage aan gerecycleerd materiaal dat uit kunststofafval na consumptie is teruggewonnen, per verpakkingsformaat. 

Bijkomende streefdoelen inzake hergebruik.

Op dit moment bevinden we ons nog in de fase van de 1ste lezing. Nu het Parlement de gewijzigde tekst heeft aangenomen, is de volgende stap dat de Raad het standpunt van het Parlement overneemt. In dit geval zal de wetshandeling dan worden aangenomen. De Raad kan echter ook een ander standpunt innemen en dit aan het Parlement meedelen, waardoor een 2e lezing nodig is.

IBE-BVI ledenvoordeel: 
Leden kunnen op eenvoudig verzoek de amendement op de PPWR, die het EP op 22/11/2023 heeft goedgekeurd, ontvangen
 click here

Post on 01/12/2023





Federico Bassotto 1 maart 2024
Deel deze post
Archiveren